Materialen

Ons bedrijf is gespecialiseerd in luxueus afgewerkte lederen ceintuurs, accessoires en lederwaren van topkwaliteit.

Wij gebruiken zeer hoogwaardige materialen: zoals onder andere ambachtelijk en natuurlijk gelooid leder, exotische ledersoorten of speciale kalveren, hoogwaardig stikgaren, luxueuze gespen van hoge kwaliteit waarvan sommigen zelfs exclusief ontworpen, alsook een uitgebreide keuze uit hoogwaardige ornamenten.

Alle uitzonderlijke ledersoorten worden geselecteerd op basis van regels ter bescherming van de diersoorten. Daarbij streven we ernaar om zoveel mogelijk duurzaam gelooid leder aan te kopen.

Design

Er is een stijgende vraag naar mooie ceintuurs en accessoires passend bij schoenen, handtas of kleding.

Wij spelen hier feilloos op in door steeds op zoek te gaan naar vernieuwende ideeën voor betere en andere materialen. Benchmarking en het volgen van de nieuwste modetrends staan hierbij voorop. Tijdens het design-proces van nieuwe ontwerpen experimenteren wij creatief met zowel vernieuwende ledersoorten als met innovatieve technieken die onze producten nog meer doen onderscheiden.

Elke ceintuur wordt gestyled en ontworpen in eigen atelier.

Afwerking

Het verschil zit hem in de details !

Onze ceintuurs en accessoires zijn met de hand gemaakt.

Daarnaast zijn we experts in het aanbrengen van exclusieve kleuren en patines op ons met de hand ingepoetste leder. Ingekleurd met essentiële oliën krijgt de patine van het leder een onderscheidende kleur die rijk is aan leven en karakter.

De glans op onze ceintuurs en accessoires wordt compleet met de hand ingepoetst, als ook diverse kleurnuances aangebracht uit verschillende combinaties van poets- en kleurproducten. Het garen wordt minutieus gestikt.

We durven te experimenteren met nieuwe technieken, grenzen af te tasten en regels om te buigen!