Over ons

Een bedrijf met een missie
Jan Pulles Leather Company is opgericht in 1972 in Waalwijk en onderscheidt zich in het produceren van hoogwaardige lederen ceintuurs en accessoires op basis van ambachtelijk vakmanschap, creativiteit en topkwaliteit. Ieder modeseizoen ontwikkelen wij onder verschillende merknamen nieuwe collecties waarbij prachtige ledersoorten en exclusieve gespen tot unieke topproducten verwerkt worden. Wij volgen de mode maar zetten zelf ook onze stempel op de markt! Met al onze collecties breken we hier en daar de regels en introduceren we net dat stuk extra originaliteit. Daarnaast bieden wij onze klanten ook een Custom Made concept aan om flexibel af te kunnen stemmen op specifieke wensen. Discreet of extravagant, casual of klassiek, ingetogen of flamboyant, elegant of stoer: dit maakt onze collecties van ceintuurs en accessoires zo uniek en draagt extra bij aan het imago van de persoon die ze draagt!

Historie

Leer zit al generaties lang in de familie. Vader en grootvader inspireerden Jan , als student, tot het opzetten van een “handeltje” in ceintuurs. In die tijd reed Jan op zijn fiets naar de diverse looierijen in ‘De Langstraat‘ om velletjes leer uit te zoeken. Eigenhandig sneed hij stroken leer met een ouderwetse snijploeg en bewerkte ze vervolgens, met een paar studiegenoten, in de garage van zijn ouderlijk huis. Jan ontwierp in die tijd ook zelf de gespen die hij vervolgens liet maken bij een plaatselijke smederij of waarvoor hij met de trein naar Parijs of Spanje reisde.

Met zijn collectie bezocht hij winkeliers uit de nabije omgeving van Waalwijk. De zaken liepen zo goed dat Jan al op 18-jarige leeftijd voor een belangrijke beslissing kwam te staan: doorgaan met studeren of starten als eigen ondernemer en zich volledig richten op de productie van ceintuurs en lederwaren.

De liefde voor het leder won het. Jan Pulles vestigde zijn bedrijf in 1972 te Waalwijk en een passie was geboren.

Zijn droom, om schitterende leersoorten op een ambachtelijke manier te verwerken tot een prachtig product, is uitgekomen.

*op foto : origineel gereedschap en ceintuurs van Jan uit 1972

50 jaar JPLC (1972-2022)

Een droom die na 50 jaar nog steeds uitkomt. Een speciaal jubileum jaar. Jan Pulles Leather Company  viert zijn 50e verjaardag. Nog steeds met veel dynamiek en passie voor het vak deelt Jan Pulles zijn kennis en enthousiasme aan de vakbekwame leerbewerkers in het atelier, maar ook buiten het atelier is hij graag actief om het verhaal van ambacht en historie over te brengen naar nieuwe generaties.

Dit doet hij overigens niet meer alleen. Sinds jaren is JPLC een écht familiebedrijf. Hanneke & Job zetten zich samen in om deze droom voort te zetten.

Op de dag van vandaag is JPLC een unicum op het gebied van het maken van lederen ceintuurs in Nederland.

* op foto : één van JPLC showrooms gebouwd in ambachtelijke sfeer jaren ’30

Jan Pulles riemen

Missie

Het is de missie van Jan Pulles Leather Company om steeds met vernieuwende producten te onderscheiden op de markt. Wij bieden ieder modeseizoen nieuwe collecties voor diverse doelgroepen aan onder verschillende merknamen.

Daarbij is het een expliciete keuze om alles ambachtelijk te blijven vervaardigen in eigen land.

Achter de schermen werken wij met echte vakmensen als een hecht team aan de realisatie van een topproduct. Samen met onze klanten genieten zij ervan om tot een selecte club te behoren en delen zij gelijke waarden in de erkenning van onze producten.

Hiermee zetten we zowel de familieliefde voor het leder voort alsook de traditie van de lederbewerking vanuit ‘De Langstraat‘, het voormalige schoen- en ledercentrum van Nederland: een persoonllijke missie van Jan Pulles.

Vakmanschap

Om mooie kwalitatief hoogwaardige modeproducten, zoals onze lederen ceintuurs en accessoires, te maken is er vooral vakbekwaamheid nodig als ook diverse technische vaardigheden specifiek afgestemd op artisanale lederambacht.

Elke dag vervaardigen wij, met het juiste geduld en creativiteit, mooie lederen producten in ons atelier. Elke ceintuur of accessoire wordt met de nodige perfectie uitgesneden uit het lederen vel en daarna verder afgewerkt met aandacht voor elk detail.

Elk product ondergaat zo een uniek productieproces in verschillende fasen. Van het zorgvuldig snijden vanuit een volledig vel leder, het handmatig schalmen en splitten, tot het voeren, bolleren en stikken met verschillende stikmotieven, het gaatjes maken en stempelen, het verven en polijsten van randen en gaatjes, het bekleden van de gesp en tot slot met de hand inpoetsen van verschillende kleurnuances.

Een volledig ambachtelijk productieproces heeft soms wel tot 40 verschillende handelingen om een ceintuur helemaal perfect af te werken. De passie en het gevoel voor onze producten delen wij met al onze medewerkers.

Elk product is het gezamenlijk eindresultaat van ons volledige team.

Custom made

Onze klanten zijn gevoelig voor luxueuze, kwalitatieve producten die heel flexibel op maat en volgens hun persoonlijke wensen worden ontworpen.

Maatwerk leveren in de modemarkt, waarin Jan Pulles Leather Company zich positioneert, is dus vanzelfsprekend. Zo kunnen op vraag zelfs exotisch leder en zilveren of gouden gespen met certificaat verwerkt worden.

Wij vervullen daarnaast regelmatig zeer speciale wensen en maken exclusieve ceintuurs uitsluitend bestemd voor die ene klant of V.I.P. Een belangrijke toegevoegde waarde van ons bedrijf.

Met het aanbrengen van initialen of een persoonlijke tekst in de lederen band volgen wij de allernieuwste modetrend van maatwerk met gepersonaliseerde accessoires.

Onze klant kent de klassieke dresscodes maar overtroeft deze door zijn eigen stijl statement te maken met de keuze voor onze producten.